FÜL-ORR-GÉGÉSZET MAGÁNRENDELÉS
Sorbanállás nélkül!

Fül-orr-gégészet

Szakmailag és emberileg is elhivatott fül-orr-gégész szakorvosaink X. kerületi rendelőnkben, exkluzív, nyugodt környezetben várják a fül-orr-gégészeti problémával hozzánk forduló pácienseket.

A fül-orr-gégészet az alábbi területek vizsgálatával foglalkozik: a fül, az orr és melléküregei, a szájüreg, a gége és a garat, de a nyak és az arc egy része is ide tartozik. Szintén fül-orr-gégész foglalkozik a nyálmirigyek betegségeivel és az egyensúlyzavarokkal is.

Felnőtt rendelésünkre akár azonnali időpont is elérhető!

fül orr gégész fiatal nő fülét vizsgálja

Nyugodt környezet, kivételes szolgáltatás


Szakorvosaink

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Az orvos először részletesen tájékozódik a beteg anamnéziséről: korábbi betegségeiről, gyógyszerszedéséről, esetleges gyógyszer-allergiájáról. Ezt követően azon jelenlegi panaszairól kérdezi a pácienst, ami miatt felkereste a szakorvost: mióta állnak fenn a panaszok, milyen jellegűek, milyen vizsgálatok történtek korábban (ha történtek), szedett-e rá már valamilyen gyógyszert.  Ezt követően rátér az egyes szervek vizsgálatára.

A fül-orr-gégész először a fülkagylót és a mögöttes területet ellenőrzi, majd fültölcsérrel a külső hallójáratokat, dobhártyákat vizsgálja meg. Szükség esetén fülmosás vagy váladék leszívás történhet. A korábban – főleg gyermekeknél – oly gyakran alkalmazott ,,felszúrásra” a mai modern terápiák mellett már nagyon ritka esetben van szükség.

Az orr esetleges eltéréseinek megfigyelése után a fül-orr-gégész az orr belsejét vizsgálja meg orrtükörrel. Itt főként orrpolyp vagy nyálkahártya elváltozásokat figyelhet meg a szakorvos, majd itt is – mint a fül esetében – szükség szerint a váladék leszívása, tenyésztése, mintavétel, majd melléküregek feletti kopogtatási érzékenység vizsgálata következhet.

A fül-orr-gégész áttekinti a szájüreget, ezután következik a torokképletek vizsgálata nyelvlapoccal, majd a
torokmandulák, valamint az orrgarat megtekintése. Amennyiben a mandulákból vagy azok maradványaiból váladék nyerhető, illetve infekciós gócra van gyanú, akkor a mandulákból váladékmintavétel történhet bakteriális tenyésztés céljából.

A gégevizsgálattól tartanak leginkább a betegek, ugyanakkor ez is egy fájdalmatlan beavatkozás. Modern
eszközeinknek köszönhetően már alig okoz kellemetlenséget a vizsgálat, ugyanis merev endokszkópos eszközeink mellett már flexibilis (hajlékony) eszköz is elérhető klinikánkon, melynek képét monitorra vetítve a beteg is végigkövetheti a beavatkozást. Az alap vizsgálat során egy kb. 20 mm átmérőjű nyeles tükröt támasztunk a szájpadlás hátsó részéhez, a nyelvet pedig egy steril gézlappal megfogva
óvatosan előre húzzuk, miközben a beteg szájon át vesz levegőt. Ha túl erős a garatreflexe a betegnek, akkor a hányinger megelőzése végett Lidocain (vagy egyéb hasonló jellegű) spray-vel érzéstelenítésben történik a vizsgálat.

Leggyakoribb fül-orr-gégészeti betegségek

Fülfájás
Arcüreggyulladás
Gégerák
Szénanátha
Torokfájás
Fülzsírosodás
5
Pácienseink értékelése
Image title
Dr. Mészáros Mátyás

Nagyon részletes és teljeskörű volt a vizsgálat és a tájékoztatás is.

– Nóra
Image title
Dr. Halász Tímea

Doktornő nagyon profi volt, mindent elmagyarázott, pontosan hívott be és gyorsan végeztünk, máskor is hozzá fogok jönni.

– István

Áraink

FÜL-ORR-GÉGÉSZET Ár (Ft)
Teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálat
A vizsgálat tartalmazhat:
– Mikroszkópos vizsgálat
– Konzultáció-leletértékelés
– Recept-felírás
– Impedanz mérés (Tympanometria és Stapedius reflex vizsgálat)
– Kiértékelés és tanácsadás
– Endoszkópos vizsgálat (gége, orrmelléküregek)
– Fülmosás
– Orrvérzés csillapítása tamponnal
– Idegentest eltávolítása
– Hallójárat kezelése
26 000
Kontroll vizsgálat (egy hónapon belül ugyanazzal a panasszal) 22 000
Gégerák szűrés fiberoszkóppal – teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálattal 32 000

Foglaljon időpontot Dr. Mészáros Mátyás rendelésére!


Foglaljon időpontot Dr. Halász Tímea rendelésére!