SZEMÉSZET MAGÁNRENDELÉS
Sorbanállás nélkül!

Szemészet

Szakmailag és emberileg is elhivatott szemész szakorvosunk X. kerületi rendelőnkben, exkluzív, nyugodt környezetben várja a szemészeti problémával hozzánk forduló pácienseket.

Rendelésünkön elérhető szolgáltatások: látásvizsgálat, szemüveg- és kontaktlencse felírás, valamint a különböző szembetegségek diagnosztizálása és kezelése. Emellett számos szemészeti beavatkozás, például szürkehályog-műtét, lézeres szemműtét és zöldhályog kezelése is igénybe vehető.

Akár azonnali időpont is elérhető!

szemészet szemvizsgálat

Nyugodt környezet, kivételes szolgáltatás

Szakorvosunk

dr Balogh András
Dr. Balogh András
Szemész

Célom, hogy pácienseimnek a legmagasabb színvonalú ellátást nyújthassam.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A szemvizsgálat nagyjából 20 percig tart, de ez természetesen függ az adott betegtől és a betegségtől is. A vizsgálat általában teljesen fájdalommentes, és a tévhitekkel ellentétben általában a szem érintése nélkül történik.

Az orvos először részletesen tájékozódik a beteg anamnéziséről: korábbi betegségeiről, gyógyszerszedéséről, esetleges gyógyszer-allergiájáról.

Ezt követően azon jelenlegi panaszairól kérdezi a pácienst, ami miatt felkereste a szakorvost: mióta állnak fenn a panaszok, milyen jellegűek, milyen vizsgálatok történtek korábban (ha történtek), kapott-e rá már valamilyen gyógyszert.

Az anamnézisfelvételt követően a szemész rátér a szemek és környékük vizsgálatára, mely során műszerekkel, eszközökkel térképezi fel a szemet.

Elsőként mindig a szem fénytörésének objektív (számítógépes) és szubjektív (látáspróba) vizsgálatára kerül sor, az esetleges fénytörési hibák korrekciójával. Ezután következik a réslámpás vizsgálat, majd a szemnyomásmérés applanációs vagy non-contact tonométerrel, továbbá a szemfenék vizsgálat.

A szemfenékvizsgálat során a látóidegfőről, a szemfenéken található apró erekről, valamint a látóhártyán az éleslátás és a perifériás látás területéről kaphatunk információt. Ezek különösen fontos szerepet játszanak a cukorbetegség és magas vérnyomás szövődményeinek a feltárása során.

A szemfenék a szemgolyó belső részének ,,feneke”, ami azt jelenti, hogy a vizsgálatához az orvosnak át kell néznie a pupillán. Ennek elérése érdekében, hogy a lehető legnagyobb területet láthassa át, szükség lehet pupillatágításra különböző szemcseppek segítségével. Ez nem jár kellemetlenséggel, csak rövid ideig tartó homályos látással, ami miatt közvetlenül utána nem szabad autót vezetni, veszélyes munkát végezni.

A fenti alapvizsgálaton túl, bizonyos betegségek esetén, kiegészítő vizsgálatokra is sor kerülhet. Ilyen például a látótér vizsgálat, amelynek során egy speciális műszerrel azt a területet mérik be, amelyet a páciens előre tekintéskor ,,belát”.

Bizonyos kor felett, kockázati tényezők esetén, krónikus betegségek szövődményeinek pontosabb vizsgálata esetén javasolt az OCT vizsgálat is. Ezt többnyire pupillatágítás után végzik, amely a szemfenék részeit (mint az ideghártya, látóideg, macula) vizsgálja. A fejlett műszerrel olyan korai, tünet nélküli elváltozások is felismerhetőek, amelyek más vizsgálattal nem.

Emellett lehet funduskamerás vizsgálatot végezni. A fundus kamerás szemfenék vizsgálat magasvérnyomás, cukorbetegség, zöldhályog, makuladegeneráció, szemfenéki anyajegy és szemfenéki daganat szűrésére alkalmas. A vizsgálat előnye, hogy a képek digitálisan tárolódnak, így könnyen nyomon követhetőek az esetleges változások a szemben az évek folyamán.

Leggyakoribb szemészeti betegségek

Kötőhártya-
gyulladás
Retinopathia
Rövidlátás (Myopia)
Távollátás (Hyperopia)
Szemszárazság
5
Pácienseink értékelése
Image titleImage title
Halom Medical Egészségközpont

Nagyon kedves volt a recepciós hölgy és az ott dolgozó orvosok is nagyon alaposak! Az egész hely nyugalom szigete! 🙂 10/10

– Renáta
Image titleImage title
Halom Medical Egészségközpont

Kellemes környezet, kedves és közvetlen recepciós fogadott. A honlapon egyszerűen lehet online időpontot foglalni. Az árak és az elérhető szolgáltatások teljesen korrektek, pontosan fel van tüntetve minden, ami szükséges.

– Zsanett

Áraink

SZEMÉSZET Ár (Ft)
Szakorvosi vizsgálat 27 000
Kontroll vizsgálat 22 000
Pupillatágítás 4 000

Foglaljon időpontot Dr. Balogh András rendelésére!