Ortopédia

Dr. Magbade Gábor

Ortopédus térdet vizsgál modellen

Az ortopédia az orvostudomány egy olyan ága, amely a csontok, ízületek, izmok és az azokat övező szövetek betegségeivel és sérüléseivel foglalkozik. Célja a mozgásszervi rendszer állapotának megőrzése, helyreállítása és javítása. Az ortopéd orvosok és sebészek széles körű képzéssel és tapasztalattal rendelkeznek a mozgásszervi problémák diagnosztizálásában és kezelésében.
Az ortopédia területe magában foglalja a különböző csonttöréseket és sérüléseket, valamint az ízületi problémákat, mint például az ízületi gyulladást vagy az ízületi kopást. Az ortopédiai kezelések sokféle lehetőséget kínálnak, mint például fizioterápiát és gyógyszeres kezelést, valamint sebészeti beavatkozásokat, mint például az ízületi helyreállító műtéteket vagy csontátültetéseket.

Az ortopédiai ellátásnak számos területe van, beleértve a sportorvoslást is, amely a sportbalesetek és azok megelőzése területén specializálódik. Az ortopéd sebészek gyakran végeznek műtéteket a sérült sportolók számára, hogy helyreállítsák az ízületek és a szövetek sérült állapotát, és lehetővé tegyék számukra a sportteljesítmény folytatását.

Az ortopédiai ellátásban fontos szerepet játszanak az innovatív technológiák és eljárások is. Az ortopéd sebészek folyamatosan fejlesztik és alkalmazzák az új technikákat és eszközöket, például a minimálisan invazív sebészeti eljárásokat és a személyre szabott protéziseket.

Az ortopédiai kezelések és beavatkozások jelentősen hozzájárulhatnak az életminőség javításához és a mozgásszervi problémák enyhítéséhez. Az ortopédiai ellátások széles körben elérhetőek kórházakban, klinikákon és magánpraxisokban, és személyre szabott megközelítést kínálnak minden egyes páciens számára az egyéni igények és körülmények figyelembevételével.
Az ortopédia fontos terület az egészségügyben, amely szorosan kapcsolódik az emberek mindennapi életéhez és mozgásához. Az ortopéd orvosok és sebészek által nyújtott kezelések és beavatkozások lehetővé teszik az emberek számára, hogy aktív és fájdalommentes életet éljenek, javítva ezzel életminőségüket és mozgásszabadságukat.

Minden olyan mozgásszervi panasz esetén, amik mozgás beszűküléssel és/vagy tartós fájdalommal járnak, mindenképp keressünk fel ortopédust, úgymint

 • csípő fájdalom
 • ízületi fájdalmak
 • ízületi gyulladások
 • ínak betegségei
 • izomfájdalom
 • sarkantyú
 • bütyök
 • lúdtalp
 • gerincfájdalom
 • végtagfájdalom, ízületi fájdalom
 • végtagdeformitás
 • derékfájás

Szakrendelésünkön lehetőség van gyulladásgátló injekció beadására is, mely az ízületek és a csonthártya gyulladásos panaszaira adott lokális kezelés, mellyel 2-3 nap alatt jelentősen csökkenthetők a panaszok.

Emellett Klinikánkon lehetőség van ún. ízületi feltöltő injekciók beadására is, melynek során hyaluronsavat juttatunk be az ízületi felszínek közé, ezzel jelentősen csökkentve a súrlódást a két ízfelszín között. Nagyjából fél évig az ízületben maradó injekció elegendő időt hagy arra, hogy a porcsejtek nagy része regenerálódni tudjon. Legfőbb előnye, hogy nincs mellékhatása, és nem jár nagyobb kellemetlenséggel.

Klinikánkon ízületi ultrahang és röntgen vizsgálatok nem elérhetőek, így kérjük, lehetőség szerint az érintett testrész röntgen vizsgálatát hozzák magukkal. A hatályos szabályoknak megfelelően magánrendelésről csak Magán röntgen vizsgálatra tudunk beutalót írni.