Sebészet

Dr. Mándi Miklós, Dr. Lehoczki Csaba

Két sebész orvos beöltözve, műtőben

A sebészet az orvostudomány olyan ága, amely a sebészeti beavatkozásokkal foglalkozik, amelyek során a sebészeti eljárásokkal diagnosztizál, kezel és gyógyít különféle betegségeket, sérüléseket és rendellenességeket. A sebészek széles körű szakértelmet és készségeket fejlesztenek ki, hogy hatékonyan és biztonságosan végezhessék a műtéteket.

A sebészet területei közé tartozik a szívsebészet, idegsebészet, ortopédiai sebészet, érsebészet, égési sebészet, hasi sebészet, urológiai sebészet és onkológiai sebészet, valamint számos más szakterület. Minden szakterület sajátos ismereteket és készségeket igényel, amelyekre az adott területen dolgozó sebésznek szüksége van.

A sebészeti beavatkozásoknak két fő típusa van: az elektív és az akut műtétek. Az elektív műtéteket előre tervezik, és általában nem sürgős beavatkozások, például csípőprotézis beültetése, vakbél vagy epehólyag eltávolítása. Az akut műtétek általában sürgősségi beavatkozások, például súlyos sérülések, életveszélyes betegségek, vagy akut állapotok kezelése, mint például a szívinfarktus vagy a stroke.

A sebészeti beavatkozások előtt a sebész alaposan megvizsgálja és értékeli a beteget, megbeszéli az elvégzendő műtétet és annak lehetséges kockázatait, valamint felkészíti a beteget a beavatkozásra és a felépülésre. A műtét során a sebész precízen és gondosan végez minden lépést, hogy minimalizálja a komplikációk kockázatát, és a lehető legjobb eredményeket érje el.
A sebészeti beavatkozások sokféle technikát és eljárást foglalnak magukban, amelyek közé tartozik a hagyományos nyitott műtéti technikák, valamint a minimálisan invazív eljárások, mint például a laparoszkópos vagy endoszkópos műtétek. A fejlődő technológia és az innovatív eljárások lehetővé teszik a sebészek számára, hogy egyre pontosabbak és hatékonyabbak legyenek a műtéti beavatkozások során, így minimalizálva a fájdalmat és gyorsítva a gyógyulási folyamatot.

A sebészeti beavatkozások után a betegeket általában figyelemmel kísérik és gondosan kezelik, hogy a felépülésük zavartalan legyen. Fontos, hogy a betegek kövessék az orvosok utasításait és tartsák be az ajánlott utókezelést annak érdekében, hogy a leggyorsabban és a lehető legteljesebben felépüljenek.
A sebészet egy dinamikus és folyamatosan fejlődő terület az orvostudományban, amely számos életet ment meg és javítja az emberek életminőségét.

Sebészeti rendelésünkön szakorvosunk vállalja különböző bőr, illetve bőr alatti elváltozások eltávolítását, melyből minden esetben szövettani vizsgálat készül. A kisműtétek után a teljes utókezelést is vállaljuk, szükség szerint kötözésekkel, illetve varratszedéssel.

Sebészi kezelést igénylő gyulladásos folyamatok ellátására is van lehetőség, úgymint különböző tályogok feltárása, sipolykezelés, benőtt köröm kezelése.

Bőrön talált daganatgyanús elváltozásokból mintavétel, illetve adott esetben ezek teljes eltávolítása (bőrgyógyászati javaslat alapján) is elérhető.

Emellett különböző sérvek diagnosztikájára is van lehetőség (hasfali sérv, köldök sérv, lágyéksérv), melyhez ultrahangos háttér áll rendelkezésre. Szükség esetén szakorvosunk a műtéti kezelés megszervezésében is pácienseink rendelkezésére áll, mivel mint minden orvosunk Ő is kórházi háttérrel rendelkezik.

Ezenkívül minden betegség, állapot kezelését vállaljuk, mely a sebészet szakmába illik, hiszen a Halom Medical megoldás egy halom problémára!